Oсвојене три награде на 22. Међународном салону урбанизма у Нишу

На светски дан урбанизма, 8. новембра 2013. године, у Градској галерији „Србија” у Нишу свечано је отворен 22. Међународни салон урбанизма. Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација. Награде салона су: Велика награда салона и Награда за најбоље радове у категоријама.
На Салону је изложено 119 радова, а жири Салона доделио је награде у неколико категорија. ЈП „Урбанизам” Заводу за урбанизам Нови Сад додељене су три награде: прва награда у категорији генерални урбанистички планови за Генерални урбанистички план града Новог Сада до 2030. године, друга награда у категорији истраживања и студије из области просторног и урбанистичког планирања за Урбанистичку анализу просторних потенцијала локалитета Мајевица и Каменичка ада у Новом Саду, и трећа награда у категорији планови генералне регулације насеља за План генералне регулације насељеног места Футог. Овим је настављена традиција постизања запажених резултата ЈП „Урбанизам” на салонима урбанизма.
Премијерна поставка Салона урбанизма биће изложена од 8. до 15. новембра, а целокупна или делимична поставка биће презентована у земљи и иностранству у наредних годину дана.
Салон урбанизма је организован под покровитељством Министарства грађевинарства и урбанизма, Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, Инжењерске коморе Србије и Града Ниша

DWF Download


DWF VIEWER потребан за прегледање планова можете преузети овде

Важећи планови

Преглед важећих урбанистичких планова на територији града Новог Сада можете погледати овде

Упутство за преглед графичких докумената

Да бисте могли да имате у увид преглед важећих планова на територији Града Новог Сада, потребно је да имате инсталирану бар једну од следеће две компоненте...

Закони

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ УРБАНИЗАМ, ©2024 СВА ПРАВА ЗАДРЖАНА